VORES CSR-POLITIK

 

One2taste ApS, ejer og driver siderne One2taste.dk, Yoloshop.dk, Brudsikreglas.dk, Greencups.dk samt GraMonty.com alle sider er omfattet af vores fælles CSR-Politik, i det efterfølgende kaldet ”One2taste”.

Gennem menneskelige hensyn ønsker vi at skabe en tryg, udviklende og velfunderet arbejdsplads, der har fokus på trivsel og godt psykisk og fysisk arbejdsmiljø. Vi ønsker tilfredse medarbejdere, der foruden solid faglig ballast har engagement og overskud til at yde en personlig indsats til gavn for vores kunder.

Men vi ønsker også at bidrage til en bæredygtig udvikling gennem egen adfærd og gennem rådgivning, uddannelse og sammensætning af et produktsortiment, der giver mulighed for både energioptimerede løsninger, genbrug og ressource optimering.

Desuden forpligter vi i vores ‘Code of conduct’ vores leverandører – og deres underleverandører – til at overholde de internationalt anerkendte CSR-principper for menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption.

Fordi One2taste er en ansvarlig virksomhed drevet med respekt for fremtiden. Selv om vi er en mindre virksomhed er vi fast besluttet på at gøre en forskel, både miljømæssigt, socialt og lokalt.

BÆREDYGTIGHED I FOKUS

I 2016 besluttede vi at vores fokusområde skulle være at bekæmpe en-gangs plastik krus, bestik, tallerkner og sugerør. Vi ville gerne gøre en forskel og bekæmpe ”smid væk” kulturen og i stedet se om vi aktivt kunne bidrage til genbrugsprincippet. Derfor startede vi brudsikreglas.dk og Greencups.dk som sælger genanvendelige krus, vinglas, ølglas, tallerkner, bestik og skåle. Alle produkter er lavet i plastik typer der kan genanvendes og har en lang levetid, typisk kan vores produkter vasket mindst 2000 gange og efter endt brug kan de genanvendes og laves til nye plastik produkter.

I vores produktion af vandflasker med logo nægter vi at sætte ny plast i verden, derfor er alle vores flasker produceret af 100% genanvendt plast. Det betyder at vi ikke bringer nyt plastik i spil, men er med til at genanvende den plastik som bliver indsamlet blandt andet via Dansk Retursystem. De indsamler nemlig 96% af alle flasker med pantmærke. I 2020 indgik vores producent et samarbejde med Climate partner, som kontrollerer deres CO2 regnskab. Her støtter vi projekter som Rent Drikkevand i Kaliro, uganda. Certifikater og links til Climate Partner findes på alle vores flasker så kunderne kan se de miljømæssige hensyn vi tager. Du kan også kontakte os hvis du gerne vil se dem, så udleverer vi det gerne.

Alt vores emballage bliver genbrugt, dvs. de kasser der går ind i virksomheden bliver brugt til at sende vare ud til kunderne igen. Derfor kan en kunde på Yoloshop.dk godt opleve at kassen med vedkommendes vare måske har et anden logo eller ser lidt slidt ud ved modtagelse. Hvis vores lager har vurderet det er forsvarligt at sende varen i kassen så genbruges den. De kasser der er for ødelagte, bliver skåret op til fyld vi kan ligge ved produkterne i kassen så de kommer bedst muligt frem. Derfor har vi ingen pap container i One2taste, alt pap der kommer ind, bliver genbrugt. Selv om vi får meget pap/papkasser ind er det ikke nok til at dække vores behov, så vi må tilkøbe ekstra papkasser. Vi køber udelukkende kun FSC certificeret papkasser og boble kuverter for at skåne miljøet så meget så muligt. Det er et bevidst valg vi har taget for at tænke på miljøet.

SPONSORER OG SAMFUNDSENGAGEMENT

Vi tager vores samfundsansvar alvorligt og derfor støtter vi også en lang række lokale tiltag. Bl.a. er vi sponsor ved Sønderjyske Fodbold i Haderslev, vi støtter Løjt hallen og AABK i Aabenraa. Vi støtter også Røde Kors på den måde at har vi produktionsbatch at plastikglas med små skræmmer eller fejl bliver de ikke kasseret fordi det typisk kun er visuelle fejl, men funktionaliteten fejler ikke noget. Derfor donerer vi produkterne til Røde kort i Tinglev som har et center hvor bl.a. Ukrainere modtaget fra krigen, samt der er en cafe hvor alle udlændinge kan komme og få hjælp og vejledning samt social hygge. Her deles krusene ud og det der ikke bliver brugt sælges i den lokale Røde kors butik i bl.a. Rødekro. Vi har også unge mennesker fra lokalsamfundet ansat som efter skole hjælper os med forskellige opgaver, vi vil gerne bidrage positivt til unge menneskers udvikling vi at tilbyde fritidsarbejde.

Venlig Hilsen
One2taste ApS